Plecand de la faptul ca nucile au aceeasi
forma cu cea a creierului uman, putem spune ca acestea sunt folosite ca
medicament pentru creier din simplu fapt ca sunt pline de acizi grasi omega
3, esentiali pentru mentinerea functionarii normale ale creierului.
Cercetatorii sunt de
parere ca lipsa cantitatii recomandate de omega 3 din organism poate fi
corelata cu depresia si degenerarea cognitiva. Un pumn de nuci este solutia cea
mai buna pentru starea de spirit. Consumate in mod regulat, acestea te scapa
de insomnii, intrucat este cunoscut faptul ca ele ridica nivelul de melatonina
de trei ori mai mult decat ar fi normal.
Nuca este o sursa de
energie, avand in compozitie nutrienti precum mangan, cupru, fier, calciu,
fosfor, necesare unui corp sanatos, bun si fericit . Contin mai multi antioxidanti ca acidul folic
si vitamina E decat oricare alte fructe
din aceasta categorie,minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc,
fier).
consumati de dimineata, sau intr-un desert.
Dar atentie, ele trebuiesc
consumate in cantitati moderate deoarece sunt greu de digerat!!!!!
Beneficiile consumului de nuci
Luptă
împotriva cancerului – consumul regulat de nuci poate să
ajute la reducerea riscului de cancer de prostată şi cancer la sân. Grăsimea pe
care o conţin nucile este benefică pentru organism, luptând împotriva celulelor
cancerului.
Îmbunătăţesc
sănătatea inimii – nucile conţin anumiţi amino acizi
care oferă multiple beneficii vasculare persoanelor care suferă de boli
cardiace şi celor care sunt supuse riscului de infarct miocardic. Conţin
antioxidanţi rari şi extrem de puternici
– antioxidanţii sunt cruciali pentru sănătatea organismului deoarece ajută la
combaterea radicalilor liber, la încetinirea îmbătrânirii organismului şi
deteriorarea celulelor. Nucile conţin antioxidanţi puternici care se găsesc în
foarte puţine alimente.
Ajută
la controlul greutăţii – adăugarea nucilor
dietei tale zilnice ajută la menţinerea greutăţii ideale în timp. Conform
ultimelor studii, persoanele care au consumat nuci în fiecare zi au pierdut cu
3 kilograme mai mult decât cele care încercau să slăbească, dar nu consumau
nuci. Consumul
de nuci îmbunătățește concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile,
susțin oamenii de știință americani de la University of California, Los Angeles
(UCLA), preluați de Daily Mail.
Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore
Arab de la Școala de Medicină “David Geffen”, UCLA, care a constatat că funcțiile
cognitive sunt în mod constant mai bune la participanții care au consumat nuci,
indiferent de vârstă, sex sau etnie. Acest
studiu, publicat recent, reprezintă prima analiză de mari dimensiuni dedicată
legăturii dintre consumul de nuci și funcțiile cognitive și totodată singura
cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple
National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).
În
studiul la care au participat adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și 59 de ani,
dar și persoane de peste 60 de ani, Lenore Arab și colegul său, Alfonso Ang, au
constatat că participanții care au consumat mai multe nuci aveau rezultate
semnificativ mai bune la șase teste cognitive, care au inclus teste de memorie,
concentrare și procesare a informației.
Studiul se
adaugă unui număr tot mai mare de cercetări care atrag atenția asupra efectelor
pozitive ale consumului de nuci asupra reducerii tulburărilor cognitive și
bunei funcționări a creierului, inclusiv asupra încetinirii sau prevenirii
dezvoltării bolii Alzheimer, așa cum au demonstrat-o testele realizate pe
șoareci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu