vineri, 19 august 2016

Nucile si creierul


 Plecand de la faptul ca nucile au aceeasi forma cu cea a creierului uman, putem spune ca acestea sunt folosite ca medicament pentru creier din simplu fapt ca sunt pline de acizi grasi omega 3, esentiali pentru mentinerea functionarii normale ale creierului.  

Cercetatorii sunt de parere ca lipsa cantitatii recomandate de omega 3 din organism poate fi corelata cu depresia si degenerarea cognitiva. Un pumn de nuci este solutia cea mai buna pentru starea de spirit. Consumate in mod regulat, acestea te scapa de insomnii, intrucat este cunoscut faptul ca ele ridica nivelul de melatonina de trei ori mai mult decat ar fi normal. 
Nuca este o sursa de energie, avand in compozitie nutrienti precum mangan, cupru, fier, calciu, fosfor, necesare unui corp sanatos, bun si fericit . Contin mai multi antioxidanti ca acidul folic si vitamina E decat oricare alte fructe din aceasta categorie,minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fier). 
Desi se spune ca nucile ingrasa, acestea sunt inamicul principal al grasimii de pe burta, intrucat contin proteina slaba si sanatoasa, grasimi nesaturate si o sursa de polifenoil. In cazul in care nu sunteti iubitoari ai consumului de 30g de nuci pe zi, puteti sa va asezonati fara grija o salata cu ele, sa le adaugati in laptele cu cereale pe care le
 consumati de dimineata, sau intr-un desert.



Dar atentie, ele trebuiesc consumate in cantitati moderate deoarece sunt greu de digerat!!!!!


  

           Beneficiile consumului de nuci 


Luptă împotriva cancerului – consumul regulat de nuci poate să ajute la reducerea riscului de cancer de prostată şi cancer la sân. Grăsimea pe care o conţin nucile este benefică pentru organism, luptând împotriva celulelor cancerului.

Îmbunătăţesc sănătatea inimii – nucile conţin anumiţi amino acizi care oferă multiple beneficii vasculare persoanelor care suferă de boli cardiace şi celor care sunt supuse riscului de infarct miocardic.                                                                                       Conţin antioxidanţi rari şi extrem de puternici – antioxidanţii sunt cruciali pentru sănătatea organismului deoarece ajută la combaterea radicalilor liber, la încetinirea îmbătrânirii organismului şi deteriorarea celulelor. Nucile conţin antioxidanţi puternici care se găsesc în foarte puţine alimente.
Ajută la controlul greutăţii – adăugarea nucilor dietei tale zilnice ajută la menţinerea greutăţii ideale în timp. Conform ultimelor studii, persoanele care au consumat nuci în fiecare zi au pierdut cu 3 kilograme mai mult decât cele care încercau să slăbească, dar nu consumau nuci.                                                                                              Consumul de nuci îmbunătățește concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile, susțin oamenii de știință americani de la University of California, Los Angeles (UCLA), preluați de Daily Mail.


Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Școala de Medicină “David Geffen”, UCLA, care a constatat că funcțiile cognitive sunt în mod constant mai bune la participanții care au consumat nuci, indiferent de vârstă, sex sau etnie.         Acest studiu, publicat recent, reprezintă prima analiză de mari dimensiuni dedicată legăturii dintre consumul de nuci și funcțiile cognitive și totodată singura cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

În studiul la care au participat adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și 59 de ani, dar și persoane de peste 60 de ani, Lenore Arab și colegul său, Alfonso Ang, au constatat că participanții care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la șase teste cognitive, care au inclus teste de memorie, concentrare și procesare a informației.
Studiul se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări care atrag atenția asupra efectelor pozitive ale consumului de nuci asupra reducerii tulburărilor cognitive și bunei funcționări a creierului, inclusiv asupra încetinirii sau prevenirii dezvoltării bolii Alzheimer, așa cum au demonstrat-o testele realizate pe șoareci.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu