joi, 11 august 2016

Scleroza Multipla si Hipoterapia III

  BENEFICII PSIHOLOGICE
Senzatia de bineExercitiile in aer liber, departe de spitale, cabinete medicale, sali de terapie sau casa ajuta la inducerea unei stari de bine.

Cresterea increderii de sine – Increderea este cistigata prin stapinirea unor aptitudini care in mod obisnuit le au persoanele fara disabilitati.Abilitatea de a controla un animal mult mai mare si  mai puternic decit omul este o mare performanta. Participarea la evenimente de genul demonstratiilor si
jocurilor isi aduce aportul la cresterea increderii in sine.
Cresterea interesului pentru lumea inconjuratoarePentru persoanele afectate de un handicap lumea pare sa se ingusteze. Calaria creste interesul pentru ceea ce se intimpla in jurul calaretului, el explorind lumea de la inaltimea unui cal. Chiar si exercitiile facute devin mai interesante cind au loc din aceasta postura.
Cresterea interesului pentru propria existentaSatisfactia calariei si experientele pozitive dobandite  stimuleaza si incurajeaza calaretul sa comunice si sa le impartaseasca  celorlalti, prin asta crescand totodata dorinta de a obtine noi si noi performante prin propriile forte.
Cresterea capacitatii de asumare a responsabilitatiiCalaria este un sport care comporta anumite riscuri. Calaretul invata sa-si stapineasca teama incercind noi modalitati si pozitii pe cal.
Dezvoltarea rabdariiDe vreme ce calul are propriul sau caracter, calaretul invata rabdarea de a aplica metoda potrivita pentru a primi raspunsul dorit determinand astfel colaborarea calului. Repetarea principiilor de baza ale calariei ajuta deasemenea la dezvoltarea rabdarii.
Controlul emotional si autodisciplinaCalaretul invata repede ca pierzindu-si cumpatul pierde controlul calului. Tipetele, strigatele si descarcarile emotionale deranjeaza calul care in replica    “ se intoarce” impotriva calaretului. Calaretii invata sa controleze aceste emotii si sa le exprime corespunzator.
Simtul normalitatiiFiind capabil de a stapini metode considerate dificile chiar si  de persoanele  fara disabilitati, calaretul experimenteaza cum este sa fii “normal” ajungand uneori la performante superioare.
 Cresterea capacitatii de controlCalaretul incepe sa constate ca avind control asupra sinelui creste si controlul asupra animalului pe care-l calareste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu