duminică, 20 noiembrie 2016

cum este sa fii rasfatat

Dupa cum stiti, miercuri, 16 noiembrie, cu ocazia zilei internationale a tolerantei, AISM a lansat provocarea: Nu lasa scleroza multipla sa-ti puna limite; toleranta fara limite fata de persoanele cu dizabilitati. Vine un moment in viata oricarei persoane suferinde, cand simti nevoia de a-ti depasi limitele, pentru ca simti nevoia sa-i incurajezi si pe ceilalti s-o faca.Asta am incercat si noi cu ocazia acestei conferinte: cu sprijinul oamenilor frumosi care ne inconjoara, sa aratam cum poti infrunta Boala celor 1000 de fete!
Oameni frumosi sunteti toti aceia care si-au facut timp sa ne faca sa ne simtim ca niste printese, pe cele cinci doamne care au fost obiectul admiratiei intregii audiente.Oameni frumosi sunteti voi, toti cei care v-ati luat timp sa participati la eveniment: medici, posesori de scleroza multipla si ne-posesori de scleroza multipla.Oameni frumosi sunteti voi, toti cei care n-ati putut ajunje la conferinta, dar ne-ati purtat in sufletele voastre.
Nu cred ca exista altfel de oameni decat frumosi!Poate doar ca unii dintre noi am fost loviti de trenul numit viata, si am ramas cu un gust amar; poate ca unii dintre noi uitam sa privim cerul dimineata devreme si seara tarziu; uitam sa multumim pentru ceea ce suntem si pentru ceea ce avem, si atunci durerea care ne rascoleste ne face sa privim lumea cu ochii inchisi.Oameni frumosi, haideti sa ne bucuram, sa fim fericiti, sa ALEGEM sa fim fericiti!
Cu mii de multumiri pentru tot ce ne-ati oferit, va spunem ca va mai asteptam pe la noi. Noi cei care am ales sa fim Invingatorii Sclerozei Multiple.

 https://www.facebook.com/AsociatiaInvingatoriiSclerozeiMultiple/

luni, 14 noiembrie 2016

ergoterapia cu plastilina



  Pe 28 octombrie 2016, o superba zi de toamna, AISM a iesit la joaca!
Am scos la suprafata copilul care locuieste in fiecare adult, cu ocazia evenimentului "Ergoterapie cu plastilina" de la Muzeul National de Istorie.
La inceput ne-am temut ca nu vom reusi, dar la final...., nu mare ne-a fost surpriza cand am descoperit cat talent se furisase printre noi.
      Multumim organizatorilor: Muzeul National De Istorie a Romaniei,  coordonatoarelor de proiect.















scleroza multipla si ciupercile


Ciupercile contin toate vitaminele si mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o buna functionare. Ele sunt bogate in proteine, fier, calciu, magneziu, iod, cupru, fosfor, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D (singurele legume care contin aceasta vitamina) , seleniu si zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai usor de digerat. Iata cateva dintre beneficiile lor: 
  •    Leac impotriva cancerului de san. Femeile care aleg sa manance frecvent ciuperci reduc cu 64% riscul de a se imbolnavi de cancer mamar.

  •   Previn oboseala si anxietatea. Anxietatea, oboseal si stresul pot trata si preveni tot cu ajutorul ciupercilor, datorita continutului mare de zinc si vitamine B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzatiile de epuizare fizica si intelectuala, dar si anxietatea.

  •  Intaresc sistemul imunitar. Un studiu realizat pe soareci si publicat de American Society for Nutrition a constatat ca ciupercile albe stimuleaza functia imunitara. Ele maresc productia de proteine antivirale si alte proteine eliberate de celule, protejand si reparand astfel tesuturile corpului.

  • Stimuleaza metabolismul. Ciupercile ajuta si la metabolizarea grasimilor si proteinelor, deoarece contin multa vitamina B2 (riboflavina) si B3 (niacina): 100g de ciuperci albe (aproximativ 6 ciuperci medii) contin 36% si respectiv 30 % din doza zilnica recomandata.
  • Nu contin amidon.
  • Regleaza tensiunea arteriala.
  •  Ajuta la buna functionare a sistemului nervos.
  • Reduc riscul de infarct si ajuta la prevenirea accidentelor vascular cerebrale. 
  • ......... etc                                                                                                           Sunt un fel de super aliment.Se gatesc usor, in multe feluri.Dar cel mai bine ar fi sa le consumati crude. Foarte proaspete, fireste.In salate, sau sandwich-uri.           Cel mai important, nu uitati de continutul vitaminei D. 
    Ciupercile = Carnea sanatoasa a pamantului!