luni, 14 noiembrie 2016

scleroza multipla si ciupercile


Ciupercile contin toate vitaminele si mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o buna functionare. Ele sunt bogate in proteine, fier, calciu, magneziu, iod, cupru, fosfor, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D (singurele legume care contin aceasta vitamina) , seleniu si zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai usor de digerat. Iata cateva dintre beneficiile lor: 
  •    Leac impotriva cancerului de san. Femeile care aleg sa manance frecvent ciuperci reduc cu 64% riscul de a se imbolnavi de cancer mamar.

  •   Previn oboseala si anxietatea. Anxietatea, oboseal si stresul pot trata si preveni tot cu ajutorul ciupercilor, datorita continutului mare de zinc si vitamine B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzatiile de epuizare fizica si intelectuala, dar si anxietatea.

  •  Intaresc sistemul imunitar. Un studiu realizat pe soareci si publicat de American Society for Nutrition a constatat ca ciupercile albe stimuleaza functia imunitara. Ele maresc productia de proteine antivirale si alte proteine eliberate de celule, protejand si reparand astfel tesuturile corpului.

  • Stimuleaza metabolismul. Ciupercile ajuta si la metabolizarea grasimilor si proteinelor, deoarece contin multa vitamina B2 (riboflavina) si B3 (niacina): 100g de ciuperci albe (aproximativ 6 ciuperci medii) contin 36% si respectiv 30 % din doza zilnica recomandata.
  • Nu contin amidon.
  • Regleaza tensiunea arteriala.
  •  Ajuta la buna functionare a sistemului nervos.
  • Reduc riscul de infarct si ajuta la prevenirea accidentelor vascular cerebrale. 
  • ......... etc                                                                                                           Sunt un fel de super aliment.Se gatesc usor, in multe feluri.Dar cel mai bine ar fi sa le consumati crude. Foarte proaspete, fireste.In salate, sau sandwich-uri.           Cel mai important, nu uitati de continutul vitaminei D. 
    Ciupercile = Carnea sanatoasa a pamantului!  
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu