Ciupercile contin toate vitaminele si
mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o buna functionare. Ele
sunt bogate in proteine, fier, calciu, magneziu, iod, cupru, fosfor, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D
(singurele legume care contin aceasta vitamina) , seleniu si zinc. Dintre toate legumele
existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne.
Spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai usor de digerat. Iata cateva
dintre beneficiile lor:
- Leac impotriva cancerului de san. Femeile care aleg sa manance frecvent ciuperci reduc cu 64% riscul de a se imbolnavi de cancer mamar.
- Previn oboseala si anxietatea. Anxietatea, oboseal si stresul pot trata si preveni tot cu ajutorul ciupercilor, datorita continutului mare de zinc si vitamine B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzatiile de epuizare fizica si intelectuala, dar si anxietatea.
- Intaresc sistemul imunitar. Un studiu realizat pe soareci si publicat de American Society for Nutrition a constatat ca ciupercile albe stimuleaza functia imunitara. Ele maresc productia de proteine antivirale si alte proteine eliberate de celule, protejand si reparand astfel tesuturile corpului.
- Stimuleaza metabolismul. Ciupercile ajuta si la metabolizarea grasimilor si proteinelor, deoarece contin multa vitamina B2 (riboflavina) si B3 (niacina): 100g de ciuperci albe (aproximativ 6 ciuperci medii) contin 36% si respectiv 30 % din doza zilnica recomandata.
- Nu contin amidon.
- Regleaza tensiunea arteriala.
- Ajuta la buna functionare a sistemului nervos.
- Reduc riscul de infarct si ajuta la prevenirea accidentelor vascular cerebrale.
- ......... etc Sunt un fel de super aliment.Se gatesc usor, in multe feluri.Dar cel mai bine ar fi sa le consumati crude. Foarte proaspete, fireste.In salate, sau sandwich-uri. Cel mai important, nu uitati de continutul vitaminei D.
Ciupercile = Carnea sanatoasa a pamantului!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu