miercuri, 2 august 2017

DESPRE SUPARARE


  Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente etc. se întorc la noi producand efecte perturbatoare în campul nostru energetic.
De aceea nimeni nu poate face rau altei persoane fara ca intr-o zi sa nu-si primeasca "rasplata"
  Orice gand rau este o sursa de suparare pe care o vom resimti nu doar la nivel psihic, cat si fizic, pentru ca agresivitatea naste boala.
Mai bine sa plangeti, sa va descarcati emotiile, apoi sa uitati si sa iertati. Apoi, priviti in jurul vostru si sa vedeti cat de minunatata este lumea in care traim!
 Atentie, caci stiti cum se spune: unii oameni isi creeaza propiile furtuni, apoi se supara ca ploua!

    
   In incheiere, cateva vorbe intelepte:
«Prieteniile camaradesti nu reunesc un numar mare de prieteni; cine se arată prieten fata de toata lumea si se poarta familiar cu oricine ii iese in cale este considerat a nu fi prieten cu nimeni si trece un om dornic cu tot dinadinsul sa placa. Asadar, si numarul prietenilor trebuie sa fie limitat si desigur ca limita maxima nu trebuie sa depaseasca numarul de persoane in intimitatea carora iti poti petrece viata (caci, viata in comun este considerata elementul cel mai caracteristic prieteniei); or imposibilitatea de a trai in comun cu prea multe persoane si de a te imparti intre ele este cat se poate de clara. Ca sa nu mai vorbim ca, la randul lor, prietenii nostri trebuie sa fie prieteni si intre ei, din moment ce trebuie ca toti sa-si petreaca timpul impreuna, lucru dificil de realizat cand sunt multi. Si la fel de dificil ar fi sa participi la bucuriile sau supararile unui numar prea mare de persoane, caci se poate sa te vezi in situatia de a impartasi, concomitent, bucuria unuia si supararea altuia. Deci şi o prietenie profundă este posibila doar fata de putini». Socrate  

  
Se cuvine sa iertam nu numai in gând ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.



vineri, 27 ianuarie 2017

scleroza multipla si antioxidantii II



Antioxidanti care nu ar trebui sa lipseasca
Este important sa NU te limitezi doar la unul sau doua tipuri de antioxidanti. Ai nevoie de o gama larga de antioxidanti pentru o sanatate optima.
Anumiti antioxidanti pot fi produsi de corp. Acestia sunt:
  • Glutation– Cel mai puternic antioxidant al corpului, glutationul este o tri peptida existenta in fiecare celula a corpului. Mai este denumit si “master antioxidant” deoarece este intracelular si are abilitatea unica de a maximiza performanta tuturor celorlalti antioxidanti, inclusiv a vitaminelor C si E, CoQ10, a acidului alfa-lipoic, precum si a legumelor si fructelor proaspete consumate zilnic.
Principala functie a glutationului este sa protejeze celulele si mitocondriile de deteriorare peroxidativa si oxidativa. Este, de asemenea, esential si pentru detoxifiere, utilizarea energiei, si prevenirea bolilor asociate cu imbatranirea. Glutationul elimina, de asemenea, si toxinele din celule si ofera protectie contra efectelor daunatoare ale radiatiei, substantelor chimice, si a poluantilor de mediu.
Abilitatea corpului de a produce glutation scade odata cu varsta. Cu toate acestea, exista nutrienti care incurajeaza productia de glutation, precum proteina de calitate din zer, curcumin, lactate neprocesate fermentate.
  • Acidul Alfa-Lipoic (ALA)– pe langa abilitatile sale de epurare a radicalilor liberi, acest puternic antioxidant mai poate face urmatoarele:
    • Modifica genele pentru reducerea inflamatiilor
    • Cheleaza cu eficienta metalele grele
    • Intensifica sensibilitatea insulinei
ALA este singurul antioxidant care poate fi usor transportat catre creier, oferind numeroase beneficii persoanelor cu boli ale creierului, precum Alzheimer. ALA poate regenera si alti antioxidanti, precum vitaminele C si E si glutation. Acest lucru inseamna ca, atunci cand corpul a epuizat stocul acestor antioxidanti, ALA poate ajuta la regenerarea lor.5
  • CoQ10 (Ubiquinone)– Folosita in fiecare celula din corp, CoQ10 este catalizata de corp pana la forma ei redusa, denumita ubiquinol, pentru a-i maximiza beneficiile. CoQ10 a facut subiectul a mii de studii. Pe langa rolul sau natural de protectie contra radicalilor liberi, aceasta:
    • Contribuie la producerea energiei in celule
    • Ofera suport sanatatii inimii, sistemului imunitar si sistemului nervos
    • Reduce semnele imbatranirii
    • Mentine presiunea arteriala in limite normale 6
La persoanele cu varste de pana la 25 de ani corpul poate transforma CoQ10 in ubiquinol fara probleme. Insa, cu cat inaintam in varsta, corpul transforma tot mai greu CoQ10 oxidata in ubiquinol. De aceea poate aparea necesitatea suplimentarii cu ubiquinol.
Resveratrolul – Prezent in anumite fructe precum strugurii, legumele, cacaua, si vinul rosu, acest antioxidant poate trece bariera sangelui din creier, oferind protectie creierului si sistemului nervos.(7) Strugurii contin un nivel ridicat de resveratrol.
Resveratrolul s-a dovedit a fi eficient in preventia bolilor legate de imbatranire, ceea ce i-a adus numele de “fantana tineretii.”


Pe langa protectia contra radicalilor liberi, acest antioxidant mai poate ajuta:
  • La inhibarea raspandirii cancerului, in special a cancerului de prostata
  • La reducerea presiunii arteriale
  • La mentinerea sanatatii inimii si imbunatatirea elasticitatii vaselor sangvine
  • La normalizarea raspunsului anti – inflamator
  • La prevenirea aparitiei bolii Alzheimer

Sursa : Simona si Aurel Dolan