luni, 10 octombrie 2016

caisele II

Vitamina C - o doza de doar 700 de grame de caise asigura aproximativ 130% din necesarul de vitamina C al unui adult. Persoanele care au un deficit din aceasta vitamina vor consuma cate un kilogram de caise, minimum, vreme de doua saptamani. Aceasta "supradoza" de vitamina C este extrem de favorabila in afectiuni cum ar fi alergia, astmul, virozele respiratorii, afectiunile insotite de febra si de inflamatie, in general. 

Vitamina A - dupa fructul de catina, care este campionul absolut, caisa contine cea mai mare cantitate de vitamina A (de fapt, provitamina A, pe care organismul o transforma in vitamina A prin procesele de digestie). O singura caisa furnizeaza aproape 20% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult, vitamina necesara pentru mentinerea in buna stare a sistemului imunitar si nervos, dar si a echilibrului endocrin.


Tulburari de memorie - se consuma samburii de caisa, cate 5-10 pe zi, in cure de doua saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza. Acestia contin, intre altele, lecitina si acetilcolina - doua substante foarte valoroase pentru procesele de memorare, care au loc in creier. Cercetarile mai arata ca miezul caiselor mai contine si un cocktail de vitamine din complexul B si amigdalina (cunoscuta si ca laetril), cocktail considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, care impiedica sau stopeaza procesele degenerative la nivelul creierului, ce apar in cazul Alzheimerului.


       Boli prevenite cu ajutorul caiselor

  •  Degenerescenta maculara.
  • Stimularea proceselor de crestere la copiii 
  • Bronsita, astm, tuberculoza 
  • Febra, boli infectioase insotite de febra.
  • Anemie datorita continutului mare de fier, in mod deosebit de fier-hem (ca orice produs vegetal)
  •  Boala coronariana si infarctul miocardic
  • Oboseala oculara, scaderea acuitatii vizuale
  •  Colesterol si trigliceride marite.
  •  Guta
  •  Constipatie
  •  Adjuvant in litiaza biliara
  • Cistite
  • Cure de slabire  
  • Tabagism                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Adjuvant in cancere - amigdalina, cunoscuta si sub numele vitamina B17 (desi nu este propriu-zis o vitamina), din miezul de caisa este
considerata unul dintre cei mai puternici antitumorali si este una din sperantele in terapia cancerului:  Cancerul Pulmonar, de colon, de san, de prostata.                                                                                                                      


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu